Inademing van pepermunt vermindert de waargenomen inspanning en verbetert de fysieke prestaties

Gepubliceerd door Beheerder op

Significante bevindingen:

“Pepermunt verminderde waargenomen fysieke werklast, temporele werklast, inspanning en frustratie. Pepermunt verbeterde zelfgeëvalueerde prestaties, kracht en vermoeidheidsniveau. Pepermuntgeur verhoogde fysieke prestaties.”

Abstract:

Onderzoek gedaan naar de effecten van geurstoffen op atletische prestaties. In een reeks onderzoeken dienden ze verschillende geuren (bijv. Pepermunt, jasmijn, dimethylsulfide) toe aan atleten die een aangepaste stresstest op de loopband uitvoerden. Pepermuntgeur verminderde de waargenomen fysieke werklast, tijdelijke werklast, inspanning en frustratie aanzienlijk, zoals beoordeeld door de Profile of Mood States (POMS; McNair, Lorr & Droppleman, 1971) en de NASA-Task Load Index (NASA-TLX; Hart & Staveland , 1988). Zelfgeëvalueerde prestaties waren ook groter in de pepermuntconditie, en deelnemers beoordeelden hun niveau van kracht hoger en hun niveau van vermoeidheid lager. Bovendien, bij het beoordelen van de prestaties van specifieke atletische taken, bleken die atleten die werden blootgesteld aan pepermuntgeur sneller een kwart mijl te rennen, meer push-ups uit te voeren,

Gepubliceerd in:  International Sports Journal, 2002

Uitgever:  Universiteit van New Haven

Onderzoekers:   Raudenbush, B., Meyer, B. & Eppich, W

Volledige studie:  unifiedlayer.com/pdf