Pepermunt verbetert atletische prestaties

Gepubliceerd door Beheerder op

Significante bevindingen:

” Alle prestatieparameters van de [pepermunt] proefpersonen verbeterden, atleten oefenden 50% meer werk uit, 20% meer kracht en hadden 25% meer tijd tot uitputting.”

Artikel :

In een tijd waarin atletiekwedstrijden vaak met slechts honderdsten van een seconde worden gewonnen of verloren, zijn atleten voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om uit te blinken in hun sport. Onderzoekers gooiden enkele universiteitsatleten op een loopband en sijpelden een andere geur in hun neusgaten, en degenen die pepermunt  gebruikten, meldden dat ze zich minder vermoeid, vitaler en minder gefrustreerd voelden en het gevoel hadden dat ze beter presteerden. Maar presteerden ze ook echt beter?   

Een andere studie, gepubliceerd in het Journal of Sport and Exercise Psychology , mat de daadwerkelijke prestaties, en de deelnemers waren in staat om een ​​extra push-up uit te drukken voordat ze instortten en bijna twee seconden af ​​te snijden van een sprint van een kwart mijl met een geurige plakstrip die op hun bovenlip was geplakt. Interessant genoeg was er geen significant verschil in basketbal vrije worpen. De onderzoekers denken dat de reden is dat vrije worpen eigenlijk enige vaardigheid vereisen, en het enige dat de pepermunt kan doen, is de motivatie van atleten echt verbeteren.  

Dus, hoe zit het met het eten van pepermunt? Onderzoekers maten de effecten van pepermunt op de trainingsprestaties voor en na tien dagen dat proefpersonen flessen water hadden gedronken met een enkele druppel essentiële pepermuntolie erin. En alle prestatieparameters van de proefpersonen schoten omhoog, wat resulteerde in 50 procent meer werk, 20 procent meer vermogen en 25 procent meer tijd tot uitputting. Over de hele linie werden verbeteringen gevonden in al die fysiologische parameters, wat wijst op een verhoogde ademhalingsefficiëntie. Ze schrijven deze opmerkelijke resultaten toe aan het feit dat de pepermunt hun luchtwegen steeds meer opent   ventilatie en zuurstof levering.

Auteur: Michael Greger MD FACLM op   20 oktober 2016