Groene thee onderdrukt hersenveroudering

Gepubliceerd door Beheerder op

Significante bevindingen

“groene thee onderdrukt hersenveroudering, door de activering van zenuwcellen door zowel EGCG als zijn afbraakproducten, en de vermindering van stress die wordt bereikt door theanine…”

Abstract

Eerdere menselijke studies hebben aangetoond dat l-theanine de hersenfunctie beïnvloedt. De huidige studie was opgezet om het effect van l-theanine (Suntheanine®) op aandacht en reactietijd te evalueren bij 18 normale, gezonde universiteitsstudenten. In overeenstemming met een voorlopige analyse van de manifeste angstschaal (MAS), werden de proefpersonen verdeeld in twee groepen, de groep met de neiging tot hoge angst en de groep met de neiging tot minimale angst. Beide groepen kregen l-theanine (200 mg/100 ml water) en placebo (100 ml water) in een dubbelblind ontwerpprotocol voor herhaalde metingen. Beoordelingen werden uitgevoerd gedurende 15-60 minuten na consumptie in een ontspannen toestand bij het uitvoeren van een experimenteel geïnduceerde visuele aandachtstaak en audio-responstests. 

Zelfrapportage van angst als State-Trait Anxiety Inventory (STAI) werd gekarakteriseerd tijdens post-experimenten. De elektro-encefalografische activiteit van alfabanden en de hartslag werden gedurende de hele proef geregistreerd. De resultaten tonen de significant verbeterde activiteit van alfabanden, dalende hartslag, verhoogde visuele aandachtsprestaties en verbeterde reactietijdrespons bij personen met een hoge angstneiging in vergelijking met een placebo. Er werden echter geen significante verschillen opgemerkt tussen proefpersonen met een minimale neiging tot angst. De resultaten toonden duidelijk aan dat l-theanine duidelijk een uitgesproken effect heeft op de aandachtsprestaties en de reactietijd bij normale, gezonde proefpersonen die gevoelig zijn voor hoge angstgevoelens. 

De resultaten tonen de significant verbeterde activiteit van alfabanden, dalende hartslag, verhoogde visuele aandachtsprestaties en verbeterde reactietijdrespons bij personen met een hoge angstneiging in vergelijking met een placebo. Er werden echter geen significante verschillen opgemerkt tussen proefpersonen met een minimale neiging tot angst. De resultaten toonden duidelijk aan dat l-theanine duidelijk een uitgesproken effect heeft op de aandachtsprestaties en de reactietijd bij normale, gezonde proefpersonen die gevoelig zijn voor hoge angstgevoelens. De resultaten tonen de significant verbeterde activiteit van alfabanden, dalende hartslag, verhoogde visuele aandachtsprestaties en verbeterde reactietijdrespons bij personen met een hoge angstneiging in vergelijking met een placebo. 

Er werden echter geen significante verschillen opgemerkt tussen proefpersonen met een minimale neiging tot angst. De resultaten toonden duidelijk aan dat l-theanine duidelijk een uitgesproken effect heeft op de aandacht prestaties en de reactietijd bij normale, gezonde proefpersonen die gevoelig zijn voor hoge angstgevoelens.

Volledige studie: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/P