Werkzaamheid en veiligheid van Ashwagandha (Withania somnifera (L.) Dunal) Wortelextract bij het verbeteren van geheugen en cognitieve functies

Gepubliceerd door Beheerder op

Significante bevindingen

“Ashwagandha kan effectief zijn bij het verbeteren van zowel het onmiddellijke als het algemene geheugen bij mensen met MCI, evenals het verbeteren van de uitvoerende functie, aandacht en informatieverwerkingssnelheid.”

Abstract

Doelstellingen : Cognitieve achteruitgang wordt vaak geassocieerd met het verouderingsproces. Ashwagandha ( Withania somnifera (L.) Dunal ) wordt al lang gebruikt in het traditionele ayurvedische systeem van geneeskunde om het geheugen en de cognitie te verbeteren. Doel : Deze pilootstudie was bedoeld om de werkzaamheid en veiligheid van ashwagandha ( Withania somnifera (L.) Dunal ) te evalueren bij het verbeteren van geheugen en cognitief functioneren bij volwassenen met milde cognitieve stoornissen (MCI). Methoden : Een prospectieve, gerandomiseerde, dubbelblinde, placebogecontroleerde studie werd uitgevoerd bij 50 volwassenen. De proefpersonen werden gedurende acht weken behandeld met ashwagandha-wortelextract (300 mg tweemaal daags) of placebo. Resultaten: Na acht weken onderzoek vertoonde de ashwagandha-behandelingsgroep significante verbeteringen in vergelijking met de placebogroep in zowel onmiddellijk als algemeen geheugen, zoals blijkt uit Wechsler Memory Scale III subtestscores voor logisch geheugen I ( p = 0,007), verbale gepaarde geassocieerden I ( p = 0,042), gezichten I ( p = 0,020), familiefoto’s I ( p = 0,006), logisch geheugen II ( p = 0,006), verbale gepaarde medewerkers II ( p = 0,031), gezichten II ( p = 0,014), en familiefoto’s II ( p= 0,006). De behandelgroep vertoonde ook een significant grotere verbetering in uitvoerende functie, volgehouden aandacht en informatieverwerkingssnelheid zoals aangegeven door scores op de Eriksen Flanker-taak ( p = 0,002), Wisconsin Card Sort-test ( p = 0,014), Trail-Making-testonderdeel A ( p = 0,006) en de Mackworth Clock-test ( p = 0,009). Conclusies : Ashwagandha kan effectief zijn bij het verbeteren van zowel het onmiddellijke als het algemene geheugen bij mensen met MCI, evenals het verbeteren van de uitvoerende functie, aandacht en informatieverwerkingssnelheid.

Volledige studie: https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/19390211.2017.1284970

 - 
Arabic
 - 
ar
Bengali
 - 
bn
German
 - 
de
English
 - 
en
French
 - 
fr
Hindi
 - 
hi
Indonesian
 - 
id
Portuguese
 - 
pt
Russian
 - 
ru
Spanish
 - 
es
Dutch
 - 
nl